Alle dage i uge 27-32

Sommerferie: Skolen for alkymister

Træd ind i en eventyrlig verden denne sommer på Skolen for alkymister. Her skal børnene lære at mestre de fire elementers kræfter gennem en række sjove familieaktiviteter, hvor de får elementerne mellem hænderne.

Prøv en masse sjove sommeraktiviteter, hvor alle sanserne kommer i spil, og lær hvad en alkymist er.

Skolen for alkymister

Denne sommer søger den berømte alkymist Nicolas Flamel efter lærlinge, som skal lære at mestre de fire elementer jord, ild, luft og vand.

  En alkymist beskrives som en blanding af en troldmand og videnskabsmand, og de var meget velanset i middelalderen. Alkymister forstår at udnytte naturens kræfter, og som Nicolas Flamels lærlinge, skal børnene have elementerne mellem hænderne for ægte at forstå deres kræfter.

Børnene skal blandt andet lave bål og varme popcorn over ilden, og de skal puste sæbebobler gennem en ringbane. De skal have jord under neglene og plante frø i jorden og prøve kræfter med vores sjove og udfordrende vandbane.

Børnene skal også bruge alle deres sanser – smage, høre, se og røre til at finde særlige, magiske tegn, som vil lede dem til Flamels sidste hemmelige prøve. Klarer de den, vil de kunne kalde sig for ægte alkymister.

Skolen for alkymister henvender sig primært til børn i skolealderen, men alle aldre kan være med.

Gå på opdagelse og leg på naturlegepladsen

Esrum Kloster & Møllegård ligger i noget af Nordsjællands smukkeste natur. Det er derfor oplagt at gå en tur i området. I butikken kan I hente inspiration og forskellige ruter. Der er både kortere ture til de mindste og længere strækninger til de større.

Ved siden af klosteret ligger Naturlegepladsen, som altid er et stensikkert hit hos børnene. På naturlegepladsen kan I lege, at I bor i en landsby i middelalderen. Rid en tur på bondens grise eller angrib fæstningsanlægget.
Der er svævebane, overdimensioneret dueslag, gynge, cross-fit bane og meget mere. Her kan I også sidde i læ og spise medbragte madpakker.

Børnevenlig frokost og fristelser i butikken

Møllecaféen byder som altid på lokalproducerede måltider i sæson, lavet fra bunden. Prøv den varmrøget laks, som røges i egen røgovn, eller en klassisk frokosttallerken, som både findes i en voksen- og børneudgave. Caféen har også kolde og varme drikke, ligesom de har et stort udvalg af kager.

Slut af med et besøg i butikken, der både har noget for mor, far og børn på hylderne. Her finder man legetøj, bøger, øl, sæber, franske delikatesser og alt muligt andet. I køledisken er der lækre Hansen-is, som I kan nyde sammen udenfor på bænkene.

Billetter købes i butikken på dagen

Billet

Valgfri dag fra 10.00 - 16.00

Voksen

95 kr.

Billet

Valgfri dag fra 10.00 - 16.00

Barn (5- 18 år)

65 kr.

Billet

Valgfri dag fra 10.00 - 16.00

Barn under 5 år

0 kr.

Filter

Smag på klosterhaven
23. juni, 18. august og 8. september

Smag på klosterhaven

Indtag duftene fra den blomstrende klosterhave og smag på forskellige klosterprodukter
Læs mere
Mølledag
29. og 30. juniDet sker

Mølledag

Kom og oplev den historiske vandmølle på vores mølledage. Her starter møllelauget møllen, så I kan opleve de fascinerende, snurrende møllehjul og høre om møllens historie.
Læs mere
Sommerferie: Skolen for alkymister
Alle dag i uge 27-32Det sker

Sommerferie: Skolen for alkymister

I hele skolernes sommerferie kan børnene blive en del af 'Skolen for Alkymister', hvor de skal prøve kræfter med de fire elementer: Vand, ild, jord og luft.
Læs mere