Skip to main content

Kom og lær med os!

LÆR

Historie er noget vi skaber sammen

Historien fortæller os, hvem vi var engang. Spejler dem, vi er i dag. Og sætter spørgsmålstegn ved, hvem vi bliver i fremtiden. På Esrum Kloster & Møllegård vil vi gerne skabe historie sammen med jer i vores undervisningsforløb.

En vigtig brik i Danmarkshistorien

Esrum Kloster var ét af Danmarks største klostre i middelalderen og i over 400 år spillede munkene, sammen med det øvrige klostervæsen, en vigtig rolle i Danmarkshistorien. Historien om Esrum Kloster rummer både fortællingen om kirkens og klostrenes indflydelse i middelalderens samfund, om religionens altoverskyggende betydning for middelalderens mennesker og om al den viden og teknologi, som klostrene bragte til landet gennem deres europæiske netværk.  Men det er samtidig fortællingen om det enkelte menneske, der valgte at gå i kloster og om livet inden for klosterets røde murstensmure.

Træd ind i historien

Historien om middelalderens klostervæsen kan umiddelbart virke meget langt fra det moderne menneskes hverdag. Derfor er det afgørende for os, at formidlingen af Esrum Klosters historie føles nærværende, spændende og ikke mindst relevant for skoleelever.

Vi lægger stor vægt på at skabe nysgerrighed, undren og dialog. Undervisning er ofte bundet op omkring en narrativ ramme, levendegørelse eller dilemmabaseret formidling, hvor eleverne oplever middelalderens menneske i en nutidig kontekst og måske genkender noget i dem selv.

Vælg et forløb

Filter

Et liv som munk
0.-3. klasseSkoleforløb

Et liv som munk

Skoleforløb for 0.-3. klasse
Læs mere
Den magiske klosterhave
Skoleforløb

Den magiske klosterhave

Skoleforløb for 4.-6. klasse
Læs mere
Et spil om Reformationen
Skoleforløb

Et spil om Reformationen

Skoleforløb for 7.-9. klasse
Læs mere