Fonden Kilden
Frirum og hjerterum
Forestil dig et sted, hvor alle bliver set som hele mennesker med flere muligheder end udfordringer. Sådant et sted er den socialøkonomiske virksomhed Fonden Kilden, som holder til på Esrum Kloster & Møllegård.
Samarbejde med mening
Kan en socialøkonomisk virksomhed, der udvikler unge og voksne med særlige behov, have et meningsfyldt samarbejde med et historisk sted, der skaber natur- og kulturoplevelser for mennesker? Sagtens! På Esrum Kloster & Møllegård går de to ting hånd i hånd.
Mød os
Eleverne og medarbejdere på Fonden Kilden udgør en vigtig del i arbejdet med at passe og drive Esrum Kloster & Møllegård. Du kan møde eleverne og de ansatte både i klosterhaven i færd med passe de mange planter, med græsslåmaskinen i æblehaven, bag disken i Møllecaféen, til et af de månedlige folkekøkkener eller ved de forskellige arrangementer på Esrum Kloster & Møllegård.
En socialøkonomisk virksomhed
Fonden Kilden en socialøkonomisk virksomhed med både uddannelse og produktion som virke. Gennem uddannelse og beskæftigelse udvikler de unge sig på en måde, så særlige behov bliver til særlige kompetencer af den slags erhvervslivet kan bruge. Når elever og ansatte møder gæsterne på området som repræsentanter for stedet, så mærker de, at de bidrager med meningsfyldt arbejde, der er værdsat og vigtigt for Esrum Kloster & Møllegård. Og det rykker!
Møllecaféen: Et særligt spisehus
Elever, ansatte og uddannet fagpersonale driver Møllecaféen. Nogle har ansvar for at forberede råvarerne i køkkenet, andre står for selve madlavningen, brødbagningen eller anretningen af tallerknerne. De elever, der har mest flair for at servicere gæsterne, og måske går med et ønske i maven om at blive tjenere, kan du møde i caféen.
Endelig sørger nogle af eleverne for, at caféen står flot til jer gæster. De dækker op med duge, servietter, service og pynter med fine blomsterdekorationer, så her altid er hyggeligt og rart at være.
Folkekøkken
I samarbejde med Esrum Kloster &Møllegård inviterer Fonden Kilden til Folkekøkken seks gange om året. Kildens unge forbereder alt til middagen: De dækker de flotte langborde, laver borddekorationer, tilbereder maden, anretter og serverer maden for alle de spisende gæster. Maden varierer alt efter, hvilke råvarer der er i sæson og er overvejende økologiske.
”I Møllecaféen tilegner de unge sig mange kompetencer, som de kan bruge i deres videre færd: Det gode værtskab, kundebetjening og tilberedning og anretning af mad.”
Dorte Meldgaard, Direktør
Kilden – socialøkonomisk virksomhed