Møllecaféen
Lokale råvarer i sæson på din tallerken
Påskemenu (gældende 12.-21. april)
Menu – på tallerkenen
(V) = Vegetarisk
SMØRREBRØD
Christiansø-sild med creme fraiche, kapers og rå løg
Kr. 95,-
Lakserillette med æbler og dild
Kr. 115,-
(V) Kartoffel med rygeostcreme, radiser og purløg
Kr. 95,-
FROKOSTRETTER:
Tarteletter med høns i asparges
Kr. 95,-
Påskeplatte med karrysild, æg/rejer, klassisk hønsesalat og ost
Kr. 165,-
Ostetallerken med to slags ost, sylt og knækbrød
Kr. 95,-
Sandwich skinke/ost eller mozzarella/pesto
Kr. 95,-
SURDEJSBOLLE Serveres med smør og ost eller marmelade
Kr. 40,-
BØRNERETTER (under 12 år)
Frikadeller med kold kartoffelsalat
Kr. 65,-
Tarteletter, 2 stk
Kr. 65,-
Gnavegrønt med pesto
Kr. 50,-
SE DAGENS SØDE UDVALG I VORES KAGEMONTRE
Fra kr. 25,-
Menu – i glasset
VARME DRIKKE
Americano, cafe latte, espresso, iskaffe, cortado, te, cappuccino.
Fra kr. 30,-
KOLDE DRIKKE
Kagerup most, div. varianter
Kr. 30,-
Sodavand, div. varianter
Kr. 30,-
Kildevand 0,5 l
Kr. 20,-
Kildevand m. brus 0,5 l
Kr. 25,-
ØL
Lille fadøl: Esrum Kloster, My Hazy IPA, Humlefryd
Kr. 45,-
Stor fadøl: Esrum Kloster, My Hazy IPA, Humlefryd
Kr. 65,-
Alkoholfri øl
Kr. 40,-
VIN
Husets vin, glas
Kr. 55,-
Husets vin, flaske
Kr. 325,-
Frokost for store og små
Snup en frokost i Møllecaféen: På menukortet finder du smørrebrød i forskellige afskygninger, ligesom der er særlige retter til de mindste. Alt er overvejende økologisk og hjemmelavet. Brødet er bagt på stedet, laksen er røget i rygeovnen i cafégården, og mayonnaisen pisket ved egen håndkraft. Derudover kan du også få tilfredsstillet den søde tand; Du finder et stort udvalg af kager i montréne, vin, klosterøl og saft fra lokale gårde.
Et socialøkonomisk spisehus
Møllecaféen drives af den socialøkonomiske virksomhed Fonden Kilden, der hjælper unge mennesker og borgere med særlige behov.
Forestil dig et sted, hvor ingen skal kæmpe med at være anderledes. Et sted, hvor alle bliver set som hele mennesker med flere muligheder end udfordringer. Sådan et sted er Kilden. Gennem uddannelse og beskæftigelse udvikler de unge på en måde, så særlige behov bliver til særlige kompetencer af den slags erhvervslivet kan bruge.
På Kildens køkkenlinje hjælper elever og ansatte til i Møllecaféen, og du vil helt sikkert møde dem bag disken. På den grønne linje bliver der blandt andet dyrket krydderurter og afgrøder, som også bliver brugt i Møllecaféen.
En menneskelig sag
Det er ikke tilfældigt, at Møllecaféen har en socialøkonomisk profil. Esrum Kloster & Møllegård har en lang tradition for at hjælpe mennesker videre i livet: Før bygningerne blev restaureret i slutningen af 90’erne og åbnede op for publikum, har de været hjem for mange forskellige mennesker. Klosteret har ikke kun huset munke, kongelige eller oberstinder; det har også været børneforsorg og amtstue, en naturskole og et posthus. Og før det gik middelalderens munke i forbøn for hele menneskeheden gennem 200 år.
“Som uddannelses- og beskæftigelsestilbud er det vigtigt, at vores undervisning og dagligdag er erhvervsrettet. Og det er det at have sin dagligdag i Møllecaféen.”
Dorte Meldgaard, direktør, Fonden Kilden