Næste gang: 25. maj

Pilgrimsvandring

Kom med på en guidet pilgrimsvandring i landskabet omkring klosteret, Esrum Sø og Gribskov. Tag en ven under armen og få en god oplevelse i den smukke natur. Ruten er 8 - 10 kilometer.

Turen guides af en natur- og historieformidler fra Esrum Kloster & Møllegård, som åbner op for alle de spændende fortællinger landskabet og historien rummer.

Hvad er en pilgrim i historisk og nutidig kontekst? Hvilket forhold havde middelalderens munke til naturen og hvordan forholder vi os til den i dag?

Billetter

Søndag 25. maj

Kl. 14.00 - 17.00

Voksen

198 kr.

Søndag 31. august

Kl. 14.00 - 17.00

Voksen

198 kr.

Praktisk info

Kom med på en pilgrimsvandring, der går forbi særlige historiske og smukke spots i Gribskov. Undervejs vil vores guide give lidt historiefortælling om pilgrimsrejser i middelalderen, Esrums pilgrimshistorie og munkenes natursyn.

Turen er jeres tid til stilhed og refleksion. Undervejs vil vi skifte i mellem at gå i stilhed og reflektere sammen.

  • Mødested er ved vores butik på Møllegården.
  • Ruten er cirka 9 kilometer lang
  • Vi medbringer lidt snacks til turen
  • Husk drikkedunk, gode sko og tøj til vejret
  • Mobiltelefon skal være på lydløs under turen

En levende kulturarv

De første kristne pilgrimsrejser var missionsrejser, hvor vantro skulle overbevises om dem kristne tro. I middelalderen blev det meget populært at tage på pilgrimsrejser overalt i Europa. Ruterne blev et net af veje, som forbandt hospitaler, herberger og klostre på tværs af landegrænser. De mange rejsende udvekslede tanker, ideer og informationer med hinanden og styrkede derigennem den fælles europæiske kultur.

I dag kan der være mange forskellige motivationer for at tage på en pilgrimsrejse. Verden rundt er mennesker altid på vej fra A til B. Men i netop pilgrimsrejsen finder mange et helligt rum væk fra hverdagen.

Filter

Mølledag
18. maj

Mølledag

Kom og oplev den historiske vandmølle på vores mølledage. Her starter møllelauget møllen, så I kan opleve de fascinerende, snurrende møllehjul og høre om møllens historie.
Læs mere
Julemarked
29. - 30. november & 6. - 7. december

Julemarked

Vi hylder 'Håndens Arbejde' på årets mest stemningsfulde julemarked. Her får du masser af julestemning, franske specialiteter og nøje udvalgt dansk kunsthåndværk.
Læs mere
Folkekøkken
4. september

Folkekøkken

Tag familie og naboer under armen, og kom til fællesspisning. Møllecaféens dygtige kokke og STU-elever står bag dagens menu.
Læs mere